top of page
  • Foto van schrijverEva Goossens

Woonjournalisten: off- en online teksten over wonen

Hij is online! De vernieuwde en totaal gerestylede website van Woonjournalisten Patrick Retour en Eva Goossens. Dat zijn wij, twee tekstschrijvers, samen goed voor 50 jaar aan ervaring in de woonjournalistiek. Naast publicaties in woonboeken, magazines, vakbladen en kranten leggen we ons vandaag toe op 'professionele content over en voor de woonsector'. Off- maar ook online content, in de vorm van artikels en SEO-webteksten, die informeren, inspireren en overtuigen. Content is nu eenmaal king, ook in de woonwereld. En daar willen wij graag ons (bak)steentje aan bijdragen.


Het belang van gevatte SEO-content

Een beeld zegt meer dan duizend woorden? Dat wordt nog al te vaak gedacht door bedrijven in de woonsector. Uiteraard kan een website van een interieurinrichter, tuinaannemer, architect of woonwinkel niet zonder professionele foto's. Webshops met moois voor huis of tuin overleven niet zonder mooie plaatjes. Je wilt je realisaties, producten en projecten van hun beste kant laten zien. Maar ook het belang van tekst en SEO-content mag niet onderschat worden. Deze content maakt niet alleen dat mensen je website vinden, maar ook meer tijd zullen doorbrengen op je site. Vinden de webbezoekers op je site het antwoord op hun vragen, dan zal je op termijn als vanzelf beter scoren in Google. En scoor je beter en hoger in Google, dan zullen bijgevolg nog meer mensen de weg vinden naar je website en bedrijf. Kwestie van die SEO-bal aan het rollen te krijgen.


SEO-content voor de woonsector

Drie SEO-pijlers

Met SEO, kort voor Search Engine Optimization, wil je dus meer organisch verkeer via zoekmachines genereren. Je tracht met andere woorden hoger in de lijst met zoekresultaten van Google komen, dit zonder te adverteren en te betalen (SEA). Verwacht geen instant wonderen van SEO, maar op langere termijn loont het zeker. Er zijn verschillende manieren waarop je je site kunt optimaliseren om gevonden te worden. We onderscheiden drie grote SEO pijlers: de techniciteit van je website (o.a. laadtijd, veilige omgeving en responsive design met goede weergave op tablet en smartphone), de autoriteit van de site (wordt er onder meer op andere relevante sites gelinkt naar jouw site) én uiteraard de content.


Beeld én tekst

Content staat voor inhoud. Deze inhoud bestaat zowel uit foto's en illustraties als tekst. SEO voor beelden houdt onder meer in dat je een relevant zoekwoord in de bestandsnaam van je foto opneemt. Herbenoem dus je foto’s. Daarnaast voorzie je per foto ook een alt-tekst. Alt-tekst staat voor ‘alternatieve tekst’. Het is de tekst die wordt weergegeven als de afbeelding niet kan laden. Daarnaast vertelt deze alt-tekst aan Google waar deze afbeelding over gaat. Hou het kort maar beschrijvend. En zorg dat deze beschrijving relevant is. Het loont absoluut niet om zomaar een of ander populair zoekwoord toe te voegen om mensen te 'lokken'. De webbezoeker zal even snel wegklikken als hij je gevonden heeft, en dat is nefast voor de ranking in de Google-zoekresultaten. Hetzelfde gaat op voor de tekst.


100% unieke content

Relevante tekst doet er dus toe. Meer nog, kwalitatieve inhoud is zowat de hoeksteen van SEO. De tijd van wat gegoochel met zoektermen is voorbij. Google fop je al lang niet meer en de lezer trouwens ook niet. Wanneer de lezers houden van je boeiend verhaal, doet Google dat ook. En dat is het verhaal dat wij als Woonjournalisten willen vertellen. Niet alleen in boeken en magazines, maar dus ook online. Ben je actief in de woonsector, maar geen tijd, zin of inspiratie om zelf aan je verhaal te schrijven? Of heb je een content marketingbureau en ben je op zoek naar freelance content- en copywriters gespecialiseerd in huis en tuin? Wij kunnen helpen! Uiteraard met 100% unieke content, zo uniek als jijzelf, je bedrijf, product of project. Liever een totaalaanpak met een SEO-geoptimaliseerde WordPress website? Flexibiliteit is onze troef, samen met een persoonlijke aanpak. Je leest er alles over op onze website woonjournalisten.com. Meer info of geboeid door ons verhaal? Laat van je horen!

Eva & Patrick

+32 16 69 69 56
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page